Little things.

Ada sejenis manusia
punya suara,
tapi segan untuk berkata.
Hanya jari di keyboard
untuk bagitahu apa yang mahu diperkata.

Angin angin sejuk menemani
rasa seperti dulu.
Rindu pada si dia, insan yang bernama cinta.

Bak kata omputeh.
"You can try to forgive, but you can't forget everything"

Ayat ini dah bawa maksud pelbagai.
Andai paham atau tidak,
paham paham sendiri lah.

Selalu aku bermimpi
sejak akhir akhir nih aku mimpi kelam.
Kelam maksudnya gelap.
Tak mimpi apa apa rupanya.

Aku hanya mahu mimpi bersama engkau seorang
supaya aku bangun dengan senyuman.
Walaupun air liur basi ada di pipi.

Apabila kita terluka
kita rasa sangat sakit
dan mula mahu lukakan hati yang lain
Hati yang sakit buat kita rasa serba salah.

*sangat serba salah*

Tapi sebenarnya
luka yang pernah kita alami
merupakan pembantu terbaik
untuk menjadikan kita yang baru.

*terdiam tertikam*

Dalam keresahan kembali pada diri
mengungkap kisah silam.

Aku cuba mencari jawapan untuk awan hitam yang aku ciptakan.


*diam lagi*
Aku seorang yang suka stalker
yang aku tahu
aku stalker bersebab.

Status yang diorang update.
Gambar yang diorang tukar.
Relationship.
Nama.
Birthday. 

Banyak jugak aku stalker.
Bukan buat apa pun
just suka suka.

Kalau tak stalker bukan facebook, twitter namanya.