Fikir.

Fikir apa yang kau aku semua yang fikirkan.

Kau tutup aurat then bila dah tutup,
kau memperlekehkan orang lain yang tak dapat seru lagi.
Nampak tak silap kau dimana? Fikir.

Kau dah cukup handsome,
tapi asal jumaat je kau PMS.
Jantan buat cara jantan.
Nampak tak silap kau dekat mana? Fikir.

Kau sembang punya lebat dekat twitter, dekat facebook.
Dakwah sini sana.
Tapi kau tak pernah buat.
Nampak tak kau tu cemana? Fikir.

Kau cakap kau kaya.
Huu haa dekat kengkawan yang kau beli tu beli ni.
Tapi duduk kampung je.
Motif apa nak bangga jadi orang kaya?
Dapat membe yang ''susah senang'' tak?
Tak kan? Fikir.

Kau bercinta.
Dah bercinta, family tak restu.
Sanggup tak makan.
Sanggup lari ikut si dia.
Sanggup tipu kengkawan.
Sanggup tipu parents sendiri.
Cuba kau fikir berapa lama kau kenal family dari orang yang family kau tak restu tu?

Fikir dalam dalam.
Semasak masaknya.
Segoreng gorengnya.
Sekukus kukusnya.

Itu dugaan.
Itu godaan.

Allah tak menjanjikan hidup ni mudah.
tapi Allah sentiasa ada time kita susah.

Ini pun kena fikir.