Stay strong.

Pergi balik aku dari kerja,
terus mengadap laptop
macam jadi rutin harian.

Banyak perkara, perbuatan, perasaan,
aku luah dekat twitter.
Tapi bukan semua.

Aku takut bila meluahkan rasa,
akan membuat orang sekeliling terasa
naik hantu.

Bukan,
naik menyampah mungkin.
Seperti aku cakap,
aku nak kau rasa apa yang aku rasa.

Masing-masing sibuk dengan kerjaya
sampai lupa orang sekeliling.

Jangan sekali lupa aku
dan, jangan lupa Dia.

At the same time,
aku rasa bukan jodoh aku dengan dia.

Aku tahu jodoh maut di tangan Tuhan,
tak perlu gelojoh,
tunggu dan stay strong.

Bukan nak kata dua kata atau tiga kata.
Just bila tengok orang lain bahagia,
kita akan ada satu perasaan lain.

Cemburu.
Ini serius.

Kekadang tengok orang lain bahagia,
aku rasa dengki, benci, meluat, menyampah and so on lah.

Lagi-lagi bila on facebook,
like macam takde phone ke nak mesej bagai?
nak wall to wall jugak.

Ingat sweet? Oh, please.

See betapa jealousnya aku.
Make yourself lah.

Aku bukan tak suka orang cakap belakang,
tapi aku rasa its not fair
kalau aku dengar benda yang negatif.

Orang yang cakap belakang ni, macam takde life.
Huu haa huu haa depan aku.
Tapi at the same time macam musuh dalam selimut.
Better cakap dekat aku apa yang tak puas hatinya.

Aku terima.
Terima seadanya.

Aku tak pernah pulak nak rasa macam-macam,
tapi tipu lah kata tak pernah langsung.
Pernah juga.

Biasa.
Aku kena biasakan.

Manusia.