Whatever you are. Be proud of it.


Semakin lama, semakin rasa mendap itu.

Keadaan aku masih sama.
Batuk, batuk, dan batuk.

Aku bukan nak mengeluh domba,
tapi its a long time aku kena tempuh.
Time makan ubat je, automatik lupa.

Alasan, alasan.

Kekadang nak balik,
kekadang rasa malasnya.

Baru-baru ni tersebar satu video
''Ira pukul anak''
Tengok tajuk pun macam bangang
About ibu kandung dera anak sendiri
Alhamdullillah aku bersyukur dapat umi
Seorang yang tabah dan kuat
macam Black Widow. Eh

Aku nak jadi macam umi.
Seriusly.

So, Pn. Ruzana Abd Kadir.

''Nyanyah bangga ada umi.
Nyanyah tahu banyak dosa dengan umi.
Umi banyak terasa dengan nyanyah.
Nyanyah mohon ampun dari hujung jari sampai hujung rambut.
Nyanyah tahu nyanyah bukan anak yang baik.
Tapi nyanyah cuba jadi yang terbaik.
I love you, umi.''

Umi tak pernah baca blog aku.
tapi aku tetap nak tulis.
Dan aku taktahu kenapa.


Thats all. Hargai diri anda, hargai ibu, mama, umi, emak dan semuanya lah.


Dengan niat,
Selamat Hari Umi ;D