Sailang.

Biar senyap, tapi jangan sailang.
Biar nerd, tapi jangan sailang.
Biar tak berduit, tapi jangan sailang.
Biar huduh, tapi jangan sailang.

Perangai orang yang suka sailang ni, tak berkat tahu?

For you information, sailang tu macam rampas.
Sailang tu macam ambik hak orang lain.

Walaupun jodoh tak kemana, tapi kita jaga.

Kalau betul, itu jodoh aku.
Takkan aku biar dia keseorangan.
Akan aku kejar.

Walaupun orang kata tak manis perigi cari timba.
Eh, peduli apa aku.
That my destiny.

Peduli kata orang.
Kalau orang nak sailang, fight for it.
Tapi cover sikit.
Jangan nampak sangat kau terhegeh.

Be cool, be nice.

Atau lebih baik,
kau buat solat istiqarah.
Minta petunjuk sebelum kau buat apa apa.
Itu lebih afdal.

Renung-renungkan dan selamat beramal.