Realiti lain, bukan realiti lain.

Aku ada dua perwatakan.
Yang orang kata,

"Kat sini senyap, kat tuiter. Amboi kau tuitpemes."
"Diam-diam ubi berisi."

Aku boleh jadi sesiapa yang aku mahu.
Dengan kata lain, hipokrit.

Aku boleh jadi senyap.
Hambar.
Bising secara tiba tiba.
Kelam.
Memboringkan.
Romantik, okay takde kena mengena.
Serius.

Tapi orang akan expect,
aku ni seorang yang pendiam.
Sangat pendiam.

Orang tanya sepatah,
sepatah aku jawab.

Aku sendiri pun rasa aku ni hambar.

Aku boleh bercakap,
aku boleh borak.
At the same time,
aku boleh sembang.

Tapi,
ada tapinya.

For that moment aku dah bercakap,
aku akan berhenti.
Dan suasana akan jadi.
Damn. You know.

Jangan samakan aku dengan aku yang satu lagi.
Kenal aku, kawan dengan hati aku.