Promise.

Hidup ni macam kau potong bawang merah.
Makin dipotong, makin pedih mata kau.

Sama lah.
Makin banyak dugaan, makin banyak rintangan.

Keluarga dah susah.
Tak macam dulu.

Dulu,
Dua dua kerja.
Boleh beli macam macam.

Sekarang,
Allah dah tarik rezeki salah sorang.
Sorang kerja.
Sorang part time.
Dah tak boleh beli macam macam.
Dah tak boleh mintak itu mintak ini.

Sekarang,
Kena fikir jauh.
Nak beli boleh,
tapi dahulukan yang penting je.

Nak beli boleh,
kumpul duit sendiri.

Dah biasa hidup senang,
tetiba hidup susah.
Some people tak boleh accept.
Some people rasa dia senang.

Surat RO dah keluar.
Kereta dah kena tarik satu.

Dia termenung.
Memikirkan keluarga.
Bukan sikit, tapi ramai.

Dia ketua keluarga,
yang cuma harap dapat bantu keluarga.

Aku tahu, dia huhahuha depan semua.
Tapi dalam hati, dia sedih.
Tak dapat bagi apa yang anak anak dia mintak.

I'm promise.
I will make you guys happy no matter what.
I want you guys happy.

Thats my promise.